Tlf: 23 905 205

Follow Us on

Senebetennelse og musearm

Overbelastning er den vanligste årsaken til senebetennelse. En senebetennelse er en akutt reaksjon i sene og muskel som resultat av overbelastning eller friksjon. Seneskjedebetennelse (tenosynovitis) oppstår ved en mekanisk irritasjon av seneskjeden som regel på grunn av gjentatte ensformige bevegelser.

Det er større sjanse for å få senebetennelse dersom du har:

  • Skader i sener og muskler
  • En arbeidsstilling hvor du stadig gjentar de samme bevegelsene

Tennisalbue (lateral epicondylitt) er en slitasjeskade av senevevet som fester seg på utsiden av albueleddet, på grunn av repetitiv bevegelse og overbelastning i håndledd og albue over lang tid.

Dette kan forekomme i idretter som tennis, squash og lignende. Men også ved langvarig pc-bruk eller repetitive blant håndverkere. Pasienten har ofte en smerte som stråler ned i underarmen, og ut i fingrene. Kan også oppleve en stikkende smerte på utsiden av albuen, og nummenhet i området. Denne tilstanden kan fort utvikle seg til å bli kronisk. Og derfor viktig å søke hjelp hvis symptomene vedvarer.

Disse smertene er ofte forbundet med spenninger i nakke, skulder, arm og mellom skulderbladene. Kiropraktikk kan ha god effekt i den akutte fasen av tennisalbue. Kiropraktoren vil i tillegg til å undersøke armen også undersøke nakke og brystrygg for eventuelle låsninger/dysfunksjoner som igjen kan gi refererte smerter ut i arm.Samtidig er det viktig å sjekke at det er normal funksjon i alle ledd i håndleddsroten.

Kiropraktoren vil også bruke bløtvevsteknikker på senen, i tillegg til råd og veiledning med hjemmeøvelser (styrke/uttøyning).

Ved behov vil samarbeid med fysioterapeut og/eller akupunktør være hensiktsmessig.

Golfalbue er betydelig sjeldnere, men har mange likhetstrekk. Smerten er lokalisert på innsiden av albueleddet.